Ranska-Canon-linnanpuutarha-Hiiden-Opisto-ranskankurssi

Ranska rakkaani – La France mon amour

Ranska jakautuu 13 eri alueeseen. Jokaisella näistä on oma keittiönsä, tuotteensa, maisemansa ja kiinnostavat matkailukohteensa. Ranskalaiset itse matkustavat ja viettävät paljon lomiaan omassa maassaan. Valinnanvaraa on Atlantin rannikosta Välimeren rannikolle tai Englannin Kanaalirannoille. Ellei pidä merenrannoista, voi mennä vuoristoon Alpeille tai Pyreneille tai jokirannoille ihastelemaan Loiren laakson linnoja.

Tunnetko Sinä jo Ranskan maata? Haluaisitko saada vinkkejä muistakin lomakohteista kuin Pariisista tai Nizzasta, jotka me suomalaiset aika hyvin tunnemme?

Hiiden Opistossa voit keväällä opiskella lisää ranskan kieltä monimuotokurssilla sekä lähiopetuskertoina että omaan tahtiin etäjaksolla. Teemoina ovat juuri matkailu, ranskalainen keittiö, upeat puutarhat ja luonto. Kurssi sopii hyvin kertaajille ja omatoimista opiskelua kaipaaville sekä lomaa Ranskassa suunnitteleville.

 

Ranska-Saint-Germain-de-Livet-linna

Saint Germain-de-Livet linna

 

Ranska_Honfleur-vieux-bassin-huvivenesatama

Honfleur vieux bassin – huvivenesatama

 

Kaksi keväistä iltapäivää vietämme Hiiden Opistossa myös ranskalaisten puutarhojen lumoissa (artikkelin otsikkokuvana on Canonin linnanpuutarha). Opimme aihepiirin sanastoa ranskaksi ja vierailemme sekä taiteilijapuutarhoissa että eri aikakausia edustavissa linnanpuistoissa. Tunnetko sanonnan ”tel jardin, tel jardinier” – millainen puutarhuri, sellainen puutarha.
Bienvenue en France!

 

RANSKAN KURSSI – VIVE LE PRINTEMPS! (perustaso A1-A2), ilmoittaudu kurssille 12057318
Tule mukaan erilaiselle ranskan kevätkurssille, joka yhdistää tehokkaasti lähi- ja etäopiskelua! 1.3.-22.3. neljän opetuskerran lähitapaamisissa tutustutaan ranskalaiseen elämänmenoon, harjoitellaan kommunikointia ja puhevalmiuksia yhdessä parin kanssa. Kurssin teemoina mm. matkailu, ranskalainen keittiö, luonto ja eläimet, puutarhat ja maisemat. Tutustutaan myös autenttisiin nettisivuihin ja saadaan tietoa Ranskan matkailukohteista. Verkkotapaamisissa opettaja antaa tehtäväohjeita ja kommentoi. Verkkokurssilla voi harjoitella monipuolisesti aihealueiden sanastoa, tehdä kielioppiharjoituksia ja opiskella käytännön tilanteita äänitettyjen dialogien ja tekstien avulla. Sopii alkeet opiskelleille, hyvin myös kertaajille ja omatoimista lisäopiskelua kaipaaville. Verkkomateriaalissa voi valita eri taitotasoja. Oppimateriaali: Alfasoft Opinaika. Materiaali on käytössä lähitapaamisissa ja sen jälkeen pari kuukautta omatoimiseen etätyöskentelyyn.

 

 RANSKAN KURSSI – QUELS BEAUX JARDINS! (perustaso A1-A2), ilmoittaudu kursille 12057322
”Tel jardin, tel jardinier. A chaque fleur son parfum.” Kaksi iltapäivää vietämme ranskalaisten puutarhojen tunnelmissa. Upeaa väriloistoa, arkkitehtuuriakin aina taiteilijapuutarhoista linnanpuistoihin. Pieniä tarinoita, sanontoja, aihepiirin sanastoa, puheharjoitusta parin kanssa ja nettisivuilla aitoja puutarhoja. Saat myös vinkkejä lomamatkalle. Sopii kielen perustiedot opiskelleille tai pidemmälle ehtineille. Bienvenue! Opettajan materiaali, maksetaan opettajalle.

 

Teksti ja kuvat Soile Lundqvist

 

Kommentoi artikkelia