Hiiden-Opisto-kundaliinijooga-verkkokurssi

Kundaliinijoogan tämä hetki

Hiiden Opistossa voi harrastaa kundaliinijoogaa verkossa lukuvuonna 2023-2024. Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa kehoa, rauhoittaa mieltä, lisää elinvoimaa ja kasvattaa kykyä asettua tähän hetkeen. Joogan opit kantavat monipuolisesti arjen toimiin. Joogatunti koostuu alkuvirittäytymisestä, lämmittävistä liikkeistä, harjoitussarjasta, sen jälkeisestä rentoutuksesta ja loppumeditaatiosta. Joogatunnille tarvitset joustavat vaatteet,  joogamaton, kevyen viltin, pienen tyynyn ja villasukat. Tunnit pidetään livenä eli suorana ilmoitettuna ajankohtana Google Meet -sovelluksella. Hiiden Opiston Peda.net -sivuilla osoitteessa https://peda.net/lohja/hiiden-opisto/etaopetus on ohjeita Google Meet-sovelluksen käyttöön, jos verkko-opiskelu on sinulle vielä uutta.

Kundaliinijooga sopii kaikille

Pysähdy! Asetu tähän hetkeen, kuuntele itseäsi – ole vain.

Olemisen iloon sinua auttaa kulkemaan kundaliinijooga, dynaaminen ja samalla meditatiivinen joogamuoto. Se auttaa kehoa voimaan paremmin, rauhoittaa mieltä, lievittää stressiä ja kuljettaa kohti omaa ydintä kuulemaan kuka minä olen, mikä on merkityksellistä itselleni juuri nyt.

Kundaliinijoogassa voit vetää rajan arjen tohinoille, kiireelle ja elämän vaateille – ihan konkreettisesti.  Kundaliinin tunneilla, kun joogataan silmät suljettuina hiljaisuudessa. Tunti alkaa alkumeditaatiolla, jota seuraavat lämmittävät liikkeet, krya eli harjoitussarja, joita on lukuisia erilaisia, lepo ja loppumeditaatio.

Kundaliinijooga sopii kaikille. Se rentouttaa, voimistaa kehoa ja auttaa elämään tässä ja nyt. Se auttaa hengityksen syventyessä kuuntelemaan itseä, kuulemaan mitä minulle kuuluu ja mitä kaipaan elämääni. Asanoiden, meditaatioiden, kryjoen avulla keho puhdistuu ja matka omaan ytimeen avautuu.

Kundaliinijoogatunti kestää aina 1,5 h. Tunnille pukeudutaan mukaviin joustaviin vaatteisiin. Joogamatto on hyvä alusta, lisänä kevyt peitto ja pieni tyyny. Myös villasukat lämmittävät mukavasti loppurentoutuksen aikana.

Hiiden Opiston kundaliinijoogaopettaja Mari Vainio

Opettajanasi minulla on n. kymmenen vuoden kokemus kundaliinijoogasta. Iloitsen sen energisoivasta, kehoa avaavasta ja samalla rauhoittavasta voimasta joka päivä. Ohjaan joogaa eri kansalaisopistojen kautta 4–5 kertaa viikossa, osan etätunteina, osan paikan päällä. Ohjaan myös viikonloppukursseja mm. Utön ja Örön saarilla.

Kundaliinijoogan lisäksi ohjaan hiljaisuuden retriittejä ja luovaa kirjoitusta sekä toimin ratkaisukeskeisenä valmentajana. Teen työtä myös toimittajana, jossa työssä olen täysin keskittynyt haastatteluihin. Kaikki tehtäväni kantavat näin itseni ja muiden, ihmisyyden syvimpien kysymysten äärelle.

Toki ihmisenä olen paljon muutakin kuin työni. Olen elämää syvästi rakastava ihminen, hengittävä olento, nainen, vaimo, uusioperheen vanhempi, ystävä, tytär. Rakastan hiljaisuutta ja sen ytimeen kantavaa voimaa, saariston avaruutta, yksin oloa ja samalla niin paljon elämän jakamista muiden kanssa. Rakastan järjestää juhlia, keskustella, laittaa ruokaa ja hoitaa puutarhaa. Kasvimaan annit kannan pöytään läheisten iloksi ja voimaksi. Elämä on arvokas, hieno asia- ei aina helppo, mutta aina kaunis.

Toivon, että saan kantaa sinua itsesi äärelle kundaliinijoogan avulla. Riittää, että pysähdyt ja asetut, kuuntelet ja kuulet. Tässä ei tarvitse olla hyvä- riittää, että olet ihana sinä!

Kundaliinijoogasta saat tietoa myös sen kansainvälisiltä sivuilta www.3ho.org tai sivustolta www.kundaliini.fi.

Mari Vainio, Soorya Sanget Kaur
Hiiden Opiston tuntiopettaja

Mari-Vainio-Hiiden-Opisto-kundaliinijooga

Kommentoi artikkelia