hiiden-opisto-piirtaminen

Hiiden Opiston Helmikuun herättely – 4 luovuusharjoitusta

Helmikuu on talvikuukausista lyhin. Se on myös kuukausi, jolloin usein aurinko alkaa näyttäytyä enemmän ja talvihorros vähän irrottaa otettaan. Päivä on selkeästi pidempi, energia lisääntyy. Ihan kuin kevään voisi jo melkein haistaa. Ajatuskin keväästä tuntuu ihanalta! Ei kestä enää kauaa, kun luonto alkaa heräillä ja valmistautua suureen näytökseen. Tästä se ajatus sitten lähti, mekin Opistolla tahdomme jo alkaa kääntää ajatuksemme kevääseen. Tule sinäkin mukaan helmikuun herättelyyn!

Luovuus on asia, jota meillä jokaisella on. Se esiintyy eri tavoin, mutta yhtä kaikki sitä voi herätellä kukoistamaan täydessä loistossaan. Luovuuden herättelyssä tärkeää on tila ja aika ideoida, kritiikittömyys ja uteliaisuus. Avoin, kiinnostunut mieli vie sinut ennalta arvaamattomiin paikkoihin, joissa altistut uusille asioille tai näkökulmille. Ota myös tavaksesi pitää mukanasi muistiinpanovälineitä. Näin ideat eivät pääse unohtumaan päivän vilskeessä.

Miten voisin löytää luovuuteni?

Vastaus on: Harjoittelemalla. Tässä blogissa saat neljä luovuutta kutittelevaa harjoitusta joita tekemällä voit hyvinkin löytää kätkeytyneen luovuutesi. Ja kun maaliskuu alkaa, olet venytellyt aistejasi ja täysin valmis vaikka ilmoittautumaan myöhemmin keväällä alkaville hykerryttävän ihanille kursseillemme.

Tervetuloa mukaan, muista nautiskella!

1. luovuusharjoitus: Läiskätesti

Oho. Kalenterin päälle jätetty kahvikuppi jätti läiskän. Se ei lähde pyyhkimällä, mutta ei hätää. Voit jättää sen niille sijoilleen ja viettää seuraavan puoli minuuttia katsellen sitä. Alkaako läiskä muistuttaa jotain? Viimeistele se.

Jos olet siistimpi kahvinjuoja tee valitsemallasi tekniikalla vapaita ja spontaaneja läiskiä paperille. Anna kuivua ja anna läiskien sitten kertoa sinulle oma tarinansa.

 

2. Luovuusharjoitus: Ympyrästä kukaksi

Luovuus tarkoittaa uuden luomista. Ympyrää ei siis kannata yrittää keksiä uudestaan, mutta mitä uutta ympyrästä voi kehittää.. se on kiinni sinusta! Piirrä siis ympyrä ja anna käden jatkaa muotoa. Mitä sinun ympyrästäsi muodostuu? Taideaineiden opettajamme Kaarlen ympyrästä tuli kukka. Toinen klassisimmista luovuusharjoituksista on piirtää paperille 30 ympyrää ja ajastaa kelloon 3 minuuttia. Sitten tuossa kolmessa minuutissa piirtää ympyröistä niin monta tunnistettavaa asiaa kun vaan pystyy. Kokeile!

 

3. Luovuusharjoite: Raapustelu

Raapustelu puhelun tai kokouksen aikana on monelle tuttu ja automaattinen toiminto. Tee tästä arkisesta käsien automaatiosta luovuutta herättelevää päättämällä tietty asia jota piirrät. Jos valitset esimerkin mukaan hirviöt, voit piirtää niitä aina samaan lehtiöön ja pian sinulla on kokonainen armeija pieniä hirviöitä.

 

Viikko 8

4. Luovuusharjoite: Yhden viivan tekniikka

Asioiden yksinkertaistaminen voi toimia kimmokkeena luovuudelle. Sen sijaan että ajattelee isosti, kannattaa joskus kokeilla mitä syntyy kun ajattelee pienesti. Valitse mikä tahansa esine ja tutki sen muotoa ja olemusta. Piirrä se sitten paperille nostamatta kynää.

 

Lisää luovuusharjoitteita voi keksiä itse tai etsiä vaikka internetistä. Tärkeintä taitaa olla se, että pysyy liikkeellä. Vierivä kivihän ei tunnetusti sammaloidu! Seuraa meitä myös Facebookissa  ja Instagramissa, niin saat aina ensikäden tietoa tapahtumistamme.

 

Ilmoittaudu mukaan kevään luoville lyhytkursseille.

Villivihannekset tutuksi Ruuanlaitto on jokapäiväistä arjen luovuutta, mitä jos ottaisit haltuun myös villivihannekset?

Vaatteiden tuunaaminen on paitsi ekologista myös taatusti luovaa. Tule omaperäistämään vaatekaappiasi.

Digitaalinen tarinankerronta mobiililaitteella. Kurssilla harjoitellaan omien tarinoiden tekemistä ja julkaisemista omalla älypuhelimella tai tabletilla. 

Maisemamaalaus sekatekniikoilla Tule päästämään värit valloilleen.

Joogaten kohti kesää Joogassa hengitys tekee tilaa luovuudelle.

⇒ Tilaa Hiiden Opiston uutiskirje.

 

Teksti, videot: Netta Ahola-Joutsen

Kommentoi artikkelia